Derfor er kaffe godt for dig

Kaffe kan have en lang række sundhedsmæssige fordele forbundet med regelmæssig indtagelse. Herunder vil vi komme ind på nogle af de sundhedsmæssige fordele, som der er forbundet med at drikke kaffe og herunder også ved at benytte sig af kaffekapsler, som er blevet meget moderne gennem den sidste årrække. Hvis du derfor står og mangler nye kapsler til kaffemaskiner kan du finde dem lige her.

Beskyttelse mod kognitiv tilbagegang

Der er flere teorier om, hvordan kaffe helt præcist kan hjælpe med at forhindre eller beskytte mod kognitiv tilbagegang. Koffein forhindrer nemlig ophobning af beta amyloidplaque, der kan bidrage til starten og progressionen af ​​Alzheimers. Forskere teoretiserer også, at fordi kaffedrikning kan være forbundet med en nedsat risiko for type 2 diabetes, en risikofaktor for demens, sænker det derved også risikoen for at kunne udvikle demens.

Ud over at give et midlertidigt løft i hjerneaktivitet og hukommelse, kan regelmæssigt kaffeforbrug således hjælpe med at forhindre kognitiv tilbagegang i forbindelse med Alzheimers sygdom og andre former for demens. I en finsk undersøgelse fandt forskere ud af, at det at drikke tre til fem kopper kaffe dagligt, var forbundet med en 65 procent nedsat risiko for Alzheimers og demens senere hen i livet. Interessant nok, undersøgte forfatterne også effekten af at drikke te på kognitiv tilbagegang, men fandt ingen sammenhæng mellem dette og den kognitive effekt hos mennesker.

Godt for dit hjerte

Der er nogle beviser for, at kaffe kan understøtte hjertesundheden ved at beskytte mod arteriel skade forårsaget af betændelse. En hollandsk undersøgelse, der analyserede data fra mere end 37.000 mennesker over en periode på 13 år, viste, at moderate kaffedrikkere, der indtog mellem to til fire kopper dagligt, havde en 20 procent lavere risiko for hjertesygdomme sammenlignet med tunge eller lette kaffedrikkere og de, der ikke drikker kaffe overhovedet.

Bremsning af kræft

De kemikalier, der findes i kaffe, har i flere undersøgelser vist kræftfremkaldende egenskaber og antages at hjælpe med at reducere den betændelse, der kan være ansvarlig for nogle tumorer. Mænd der drikker kaffe, kan tilmed have en lavere risiko for at udvikle aggressiv prostatakræft. Derudover antyder ny forskning, at det at drikke fire eller flere kopper kaffe dagligt reducerede risikoen for kræft hos kvinder med 25 procent sammenlignet med kvinder, der drak mindre end en kop om dagen. Forskere har også fundet bånd mellem regelmæssig kaffedrikning og lavere sandsynlighed for kræft i lever-, tyktarms-, bryst- og endetarmen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *